Edirne Havadis

REKLAM ALANI

(980x100px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İlkokullu Mehteranlar

EDİRNE’DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE SAHNEYE ÇIKAN İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN MEHTER TAKIMI KATILIMCILARIN İLGİ ODAĞI OLDU.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İlkokullu Mehteranlar
166 views
03 Haziran 2021 - 13:50
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Edirne’de hayat boyu öğrenme haftası kutlama programı çerçevesinde sahneye çıkan ilkokul öğrencilerinden oluşan mehter takımı katılımcıların ilgi odağı oldu.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘hayat boyu öğrenme haftası’ etkinliklerinin ilki başladı. 7 Haziran 2021 tarihine kadar kent merkezinde bulunan Saraçlar Caddesi’nde devam edecek olan etkinliklerin açılış töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Meriç İlkokulu öğrencilerinden oluşan ‘minik mehter takımı’ sahne aldı. Çeşitli marşların okunduğu mini konserde öğrenciler katılımcıların ilgi odağı oldu.

Unutulmaya yüz tutmuş el emeği ürünler sergilendi

Edirne’de her geçen gün artan kadın kooperatifleri de program çerçevesinde stant açılışı gerçekleştirdi. Stantlarda unutulmaya yüz tutmuş sepetten hasırlara birçok el emeği ürünü yer aldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve beraberindeki katılımcılar stantları gezerek ürünleri inceledi. Korona virüs tedbirleri kapsamında normalleşme adımlarıyla birlikte aylar sonra gerçekleşen programda neşeli anlar yaşandı.

Üretici kadınların hedefleri büyük

Açıklamalarda bulunan kadınlar, el emeği ürünleri yakın zamanda yurt dışına ithal etme girişimlerinin bulunduğunu aktardı. Giyim eşyaları diktiğini belirten bir diğer kooperatif üyesi kadınlar da, yakın zamanda Osmanlı kıyafetleri dikimine başlayacaklarını anlattı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.